نصب دات نت فریم ورک در ویندوز سرور
در این مقاله با شما عزیزان به مقوله نصب دات نت فریم ورک در ویندوز سرور همراه هستیم که هر دو این نسخه از سرور ها هم ۲۰۱۲ و هم ۲۰۱۶ یک روند را انجام میدهند.
نصب net framework
نت فریم ورک یا net framework شامل نسخه های متفاوتی میباشد که پرطرفدار ترین آنها نسخه 3.5 و 4.6 میباشد که از زمان تاسیس ماکروسافت نسخه های متعددی از این نرم افزار انتشار یافته.
در اصل اگر نیاز به شرح داشته باشد نسخه های نرم افزاری ویندوزی با لینوکس و یونیکس متفاوت است و هسته اکثر نرم افزار های ویندوزی را این نرم افزار تشکیل میدهد.
یا به عبارتی نرم افزار های متعددی در ویندوز از بیس و هسته دات نت ایجاد شده اند که نسبت به نسخه های سیستم عامل ها هر کدام متفاوت است و حتما اجرای نرم افزار نیاز به نصب کتابخانه یا پیش نیاز .net میباشد.
روش نصب هر کدام نسبت به نوع سیستم عامل متفاوت است مثلا نصب دات نت در ویندوز ۱۰ با نصب در ویندوز 2016 سرور فرق میکند و در نسخه های پایینتر و نسخه های desktop با چند کلیک نصب میشود .
ولی در نسخه های سرور 2008 به بالا باید برای نصب از role سرور استفاده کرد و باید role جدید ایجاد کرد.
نکته: روند نصب .net در ویندوز سرور ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ یکسان میباشد و اگر در مقالات قبل آموزش نصب دات نت فریمورک ویندوز ۲۰۱۲ را مشاهده کرده باشید در نسخه ۲۰۱۶ نیز به همینگونه عمل میکنیم.
فواید نصب دات نت فریم ورک بر روی ویندوز سرور
نصب دات نت فریم ورک بر روی ویندوز سرور میتواند مزایای قابل توجهی داشته باشد:
- پشتیبانی از برنامههای کاربردی و خدمات مختلف: دات نت فریم ورک برای اجرای بسیاری از برنامهها و خدمات در ویندوز سرور ضروری است. این فریم ورک امکان توسعه و اجرای برنامههای کاربردی تحت .NET را فراهم میکند که میتوانند شامل وبسایتها، برنامههای دسکتاپ و سرویسهای وب باشند. نصب آن تضمین میکند که نرمافزارهای نوشته شده با استفاده از این فریم ورک به درستی اجرا خواهند شد.
- افزایش امنیت و عملکرد: نسخههای جدیدتر دات نت فریم ورک معمولاً شامل بهروزرسانیهای امنیتی و بهبودهای عملکرد هستند. نصب آخرین نسخهها میتواند به بهبود امنیت سرور کمک کند و عملکرد کلی سیستم را افزایش دهد. بهروزرسانی به نسخههای جدیدتر همچنین به رفع مشکلات و آسیبپذیریهای شناختهشده کمک میکند.
- پشتیبانی از ویژگیهای پیشرفته و تکنولوژیهای جدید: هر نسخه جدید از دات نت فریم ورک ویژگیها و قابلیتهای جدیدی را معرفی میکند که میتواند به توسعهدهندگان کمک کند تا برنامههای پیچیدهتر و بهینهتری ایجاد کنند. نصب نسخههای جدیدتر بر روی ویندوز سرور به شما این امکان را میدهد که از آخرین تکنولوژیها و قابلیتهای پیشرفته بهرهبرداری کنید و در نتیجه، برنامههای خود را بهروز و کارآمد نگه دارید.
آموزش نصب net framework در ویندوز 2016 سرور و ویندوز 2012 سرور
ابتدا dvd ویندوز سرور ۲۰۱۲ یا ۲۰۱۶ را در درایو dvd سیستم خود قرار دهید و به ویندوز سرور خود لاگین کنید و در نظر داشته باشید که دی وی دی که هنگام نصب از آن استفاده کردید را قرار دهید.
اگر از سرور مجازی استفاده میکنید و به سرور دسترسی ندارید همان نسخه iso که با آن سیستم عامل را نصب کردید را درون درایو مجازی سرور mount کنید و سرور را بوت کنید.
به ویندوز سرور خود لاگین کنید.
بعد از لاگین به سرور کنسول Server manager بصورت پیشفرض اجرا میشود ولی اگر بنا بدلایلی اجرا نشد و یا سیستم را ریبوت نکرده اید از مسیر زیر اقدام کنید و کنسول Server manager را اجرا کنید.
آموزش نصب:
control panel==>Administrative Tools==>Server manager
پس از اجرای Server manager روی لینک Add roles and features کلیک کنید.
بعد از کلیک بر روی گزینه add roles and features در پنجره های باز شده next را انتخاب کنید تا به پنجره Features که در زیر مشاهده میکنید برسید.
نکته نصب:
بعد از آن در بین Feature های لیست شده در شکل زیر , روی feature مربوط به .NET Framework 3.5 Feature کلیک یا تیک آن را فعال کنید.
نکته: اگر برای بار اول است که اینکار را میکنید ممکن است گزینه NET Framework 3.5 Feature را مشاهده نکنید و برای اینکار باید تیک گزینه Device Health Attestation تیک بزنید.
و در مرحله بعدی نوع ورپزن دات نت را انتخاب کنید مانند تصویر زیر.
در مرحله آخری وارد پنجره زیر خواهید شد که باید روی لینک آخر پنجره یعنی specify an alternate source path کلیک کنید تا فایل های مورد نظر از روی دی وی دی ویندوز خوانده شوند.
نکته: مهمترین نکته در نصب دات نت در سرور ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ نصب Feature ها است که باید در قسمت بالا که فلش قرمز برای شما درج کردیم کلیک کنید و در قسمت path آدرس فولدر Source/sxs را بدهید.
اگر درایور dvd rom شما مثلا درایو E میباشد باید روی گزینه دی وی دی کلیک کنید و مسیر بالا را انتخاب کنید که ممکن است این درایور در ویندوز های مختلف متفاوت باشد که اینجا شما باید مثل تصویر زیر اقدام کنید.
در اینجا درایو نوری ما درایو D: میباشد.
کار نصب شما تمام شد و نسبت به منابع سرور شما از ۴۰ ثانیه تا ۱۰ دقیقه باید صبر کنید تا مراحل فراخوانی از درایو نوری تکمیل و نصب آن تمام شود.
گزینه های دیگری نیز برای نصب میسر است که در مسیر شل میتوانید این نرم افزار یا نرم افزار ها را نصب کنید.
آموزش نصب نت فریم ورک ۳.۵ از طریق CMD:
در این روش که پیشنهاد ما نیز چنین است وارد قسمت استارت میشوید و کلمه CMD را تایپ میکنید و روی آن کلیک راست کرده و cmd را با Run as administrator اجرا کنید و دستور زیر را وارد کنید.
dism /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /all /Source:d:\sources\sxs /LimitAccess
نکته: همانند مراحل بالا دقت کنید که در دستور فوق آدرس درایو نوری یا dvdrom شما دقیق ذکر شود که ما در اینجا بدلیل درایو d آدرس زیر را در کد بالا قرار دادیم.
d:\sources\sxs
و در اینجا نیز باید دقایقی صبر کنید تا مراحل نصب feacture ها به اتمام برسد و بعد از نصب در محیط CMD با پیغام the operation completed successfully مواجه میشوید که یعنی نصب با موفقیت به اتمام رسید.
در زیر آموزش ویدیویی نصب را برای شما عزیزان فراهم کردیم تا به هر دو روش نمونه ای برای نصب داشته باشید.
نصب دات نت فریم ورک
من از ویندوز سرور 2020 استفاده میکنم آیا میتوان از همین روش برای نصب دات نت فریم ورک استفاده کرد؟
بله . پروسه نصب ویندوز سرور ها با همدیگر یکسان هستند.
برای نصب دات نت فریم ورک در ویندوز 10 و .. هم میتوان از این آموزش استفاده کرد؟
خیر. این آموزش صرفا برای ویندوز های نوع سرور میباشد.برای نسخه های دیگر از لینک دانلود دات نت ماکروسافت اقدام کنید.
فاما سرور