نویسنده: fema co
11 آگوست 2024
0 80
ایمیل من چیست؟ نحوه بازیابی رمز عبور

ایمیل من چیست؟ نحوه بازیابی رمز عبور

5/5 - (1 vote)

آدرس ایمیل من چیست؟ یکی از پر تکرارترین سوالاتی است که افراد در برخی مواقع نیاز دارند تا به آن دسترسی داشته باشند. فراموشی آدرس ایمیل یکی از پر تکرار ترین مشکلاتی است که کاربران با آن دارند.

معمولا افرادی که دارای چندین ایمیل هستند , با مشکل فراموشی ایمیل اصلی یا ایمیل های جانبی که ایجاد کرده اند مواجه هستند مخصوصا کسانی که برای اتصال به اندروید به ساخت اکانت جدید اقدام میکنند.

 

ایمیل چیست؟

ایمیل یا رایانامه روشی برای ارسال پیام الکترونیک است که بین افرادی که دارای ایمیل هستند میتوان نامه الکترونیکی که شامل متن , مالتی مدیا , فایل و تصویر ارسال کرد. اولین ایمیل در سال 1960 ارسال شد و در آن زمان کاربران صرفا میتوانستند در یک شبکه یا برای کاربران همان کامپیوتر پیام الکترونیک ارسال کنند. برخی از سرویس دهنده ها هم در دهه 1960 سرویس هایی ارایه میدادند بین چند کامپیوتر در شبکه یا آنلاین که در آن روش هر 2 طرف مبدا و مقصد باید در وضعیت آنلاین می بودند.

ایمیل ها انواع مختلفی دارد و توسط شرکت های بزرگ و استارت آپ های مختلفی ارایه میشوند که مهمترین آنها سرویس دهنده gmail و yahoo میباشند. ایمیل ها بصورت رایگان هستند و تنها تفاوت آنها در فضای ذخیره سازی آن ها میباشد که قابلیت ارتقا دارند.

ایمیل های سازمانی نیز وجود دارد که در آن میتوان با پسوند دامنه تحت مالکیت خود اقدام به ایجاد ایمیل و استفاده از آن کنید که در دسته بندی ایمیل سازمانی قرار میگیرند مثل : info@domin.com .

 

جیمیل چیست؟

جیمیل یا Gmail یک سرویس ارایه دهنده ایمیل میباشد که توسط گوگل در سال 2004 ایجاد شد , در آن زمان تنها کسانی میتوانستند از جیمیل استفاده کنند که از شخصی که جیمیل فعال دارد دعوت نامه داشته باشد . از خصوصیات جیمیل در سال 2004 اختصاص فضای 1 گیگابایتی به کاربران بود که در آن زمان  اتصال  با اینترنت Dial-up انجام میشد که دارای سرعت پایینی بود.

جیمیل در سال 2007 در دسترس عموم قرار گرفت و بدون نیاز به دعوت نامه , کاربران میتوانستند از آن استفاده کنند.

در گذشته به دلیل استفاده از یاهو مسنجر , اکثر افرادی که ایمیل داشتند معمولا از yahoo استفاده میکردند و بعد از پیدایش جیمیل رقبت برای ساخت این اکانت زیاد نبود زیرا جیمیل مسنجری نداشت و کاربران برای ارتباط دوطرفه باز از مسنجر های فعال آن زمان مثل یاهو مسنجر و …. استفاده میکردند.

بعد از خرید اندروید توسط گوگل در اواخر سال 2005 , استفاده از اکانت جیمیل در فروشگاه googleplay برای استفاده از بازار اپلکیشن ها و مدیریت آنها اجباری شد و از این رو این شرکت کوچک( اندروید) با رشد چشمگیری مواجه شد و در حال حاضر اندروید یکی از پرچمداران سیستم عامل است که توسط شرکت گوگل پشتیبانی میشود و برای استفاده از خدمات این سیستم عامل , حتما نیاز به یک اکانت جیمیل دارید.

 

جیمیل من کی ساخته شده؟

یکی از سوالاتی که همواره به آن فکر میکنیم این است که اکانت جیمیل من در چه تاریخی ایجاد شده است . دانستن این که اکانت ما در چه تاریخی ایجاد شده است ممکن است سوال مهم و نتیجه مهمی نداشته باشد ولی دانستن آن خالی از لطف نیست.

برای پاسخ این سوال به جیمیل مراجعه میکنیم و بعد از لاگین به اکانت تب seting را انتخاب میکنیم.

سپس وارد تب Forwarding and POP/IMAP میشویم و در اینجا تاریخ ساخت اکانت ما قابل مشاهده میباشد.

جیمیل من کی ساخته شده؟

طبق تصویر بالا این ایمیل در تاریخ 2 ماه می سال 2013 ایجاد شده است.

 

چطور ایمیل درست کنم؟

برای ساخت ایمیل ابتدا باید از پروایدری که تصمیم به استفاده از آن را داریم انتخاب کنیم. برای مثال استفاده از جیمیل بابت خدمات اندرویدی خیلی مرسوم است که البته آدرس های SMTP گوگل نیز یکی از مرجع ها برای ارسال ایمیل و … میباشد . در این بین سرویس دهنده های دیگری نیز وجود دارد مانند : yahoo , hotmail , ایمیل های سازمانی , ایمیل های دامنه اینترنتی و سامانه های داخلی ارسال و دریافت ایمیل مانند : Mail.ir که دارای محدودیت میباشد و برای رفع محدودیت آن باید اکانت پرمیوم خریداری کنید .

برای ایجاد ایمیل یاهو , جیمیل و … در ادامه با ما همراه باشید.

آموزش ساخت جیمیل

برای ساخت اکانت جیمیل ابتدا به آدرس ثبت نام جیمیل مراجعه میکنیم.

 

1- ابتدا نام و نام شهرت را وارد میکنیم.

آموزش ساخت جیمیل

2-سپس تاریخ تولد و جنسیت را مشخص میکنیم.

آموزش ساخت اکانت جیمیل

3-در مرحله سوم یکی از اکانت های پیشنهادی گوگل را انتخاب میکنیم و یا گزینه سفارشی ( گزینه سوم) را انتخاب میکنیم.

آموزش ساخت جیمیل

4-در صورت انتخاب گزینه سفارشی , نام مد نظر را وارد میکنیم برای مثال famaserver و در صورتی که famaserver خالی باشد به مرحله بعد میرویم در غیر اینصورت میتوانید از پیشوند یا پسوند استفاده کنید تا کادر ایمیل سبز و تایید شود و سپس به مرحله بعد میرویم.

5-یک رمز عبور قوی شامل حروف بزرگ و کوچک , عدد و علامت وارد میکنیم و در تب تکرار همان رمز را تکرار میکنیم و به مرحله بعد میرویم.

انتخاب رمز عبور جیمیل

6-در این مرحله نیاز به وارد کردن یک شماره تماس میباشد ( تلفن همراه) . از شماره همراه فعال استفاده کنید زیرا برای وریفای نیاز به تایید و وارد کردن کد ارسالی گوگل توسط SMS میباشد.

وارد کردن تلفن همراه در جیمیل

7-سپس کد دریافتی از گوگل را که به شماره همراه پیامک شده بود را وارد و به مرحله بعدی میرویم.

8-در این مرحله در صورتی که میخواهید یک ایمیل ریکاوری داشته باشید , آدرس آن را وارد میکنید تا در زمان هایی که نیاز به ریست پسورد یا بازیابی اکانت داشتید بتوانید از آن استفاده کنید در غیر اینصورت روی گزینه skip کلیک کنید.

9-بعد از اتمام مرحله قبلی و کلیک روی گزینه Next اکانت شما با موفقیت ساخته شد و وارد صفحه زیر میشوید که نمایانگر فعال شدن اکانت شما میباشد.

در صورتی که به آدرس Gmail.com مراجعه کنید میتوانید از امکانات ارسال و دریافت ایمیل استفاده کنید.

 

آموزش ساخت ایمیل یاهو

برای ساخت ایمیل یاهو (yahoo) ابتدا به آدرس ثبت نام یاهو مراجعه میکنیم. ( آدرس ورود قسمت ایمیل یاهو https://login.yahoo.com میباشد.)

برای ساخت ایمیل yahoo ابتدا مراحل زیر را انجام میدهیم.

1- بعد از کلیک بر قسمت ثبت نام ایمیل جدید فرم مربوطه را پر میکنیم که شامل نام , شهرت , آدرس ایمیل و تاریخ تولد است.

آموزش ساخت ایمیل یاهو

2- در مرحله بعدی یک شماره تماس ( تلفن همراه) جهت وریفای و ارسال sms کد تایید وارد میکنیم.

نکته: در صورتی که از فیلتر شکن استفاده میکنید , با توجه به آیپی اینترنت شما پیش شماره موبایل برای شما تغییر خواهد کرد. در صورتی که میخواهید از شماره همراه ایران استفاده کنید حتما با آیپی ایران اقدام به ثبت نام کنید.

3-سپس کد ارسال شده به تلفن همراه خود را وارد کنید.

4- کار تمام است و ایمیل شما ساخته شد. میتوانید با مراجعه به آدرس mail.yahoo.com اقدام به ارسال و دریافت ایمیل کنید.

آموزش ساخت ایمیل در cPanel

یکی از قابلیت های پنل مدیریت سایت cPanel اختصاص بخش ایمیل است که در آن کاربر میتواند یک یا چندین حساب ایمیل داشته باشد که آدرس انتهایی آن نام دامنه میباشد.

برای مثلا اگر دامنه پارک شده در cPanel دامنه : famaserver.me باشد هر آدرس ایمیلی که بسازید بدین صورت قابل استفاده است: name@famaserver.me

1.برای ساخت ایمیل در کنترل پنل cPanel ابتدا به هاست وارد میشویم و روی گزینه Email Accounts کلیک میکنیم.

2-سپس روی گزینه Create کلیک میکنیم.

ساخت ایمیل در cPanel

3- در انتها مقدار Username که نام ایمیل ما است و password که گذر واژه است را تکمیل میکنیم سپس روی گزینه Create کلیک میکنیم.

 

ایمیل ما ساخته شد و با مراجعه به mailbox یا email accounts در cPanel میتوانیم با webmail های ارایه شده اقدام به ارسال و دریافت ایمیل روی آدرس مورد نظر کنیم.

 

آموزش ساخت ایمیل در Directadmin

دایرکت ادمین نیز مانند cPanel قابلیت های ارسال و دریافت و مدیریت ایمیل ها را دارد و برای ساخت ایمیل در دایرکت ادمین ابتدا به قسمت E-mail Accounts مراجعه میکنیم.

1- سپس روی گزینه Create Acount کلیک میکنیم.

آموزش ساخت ایمیل در Directadmin

2-سپس مقدار Username و password را وارد میکنیم  روی گزینه Create کلیک میکنیم.

3- ایمیل ما ساخته شد و با مراجعه به بخش E-mail Accounts و کلیک بر روی ایمیل ساخته شده به ایمیل باکس هدایت میشویم.

 

آموزش ساخت ایمیل در Plesk

برای ساخت ایمیل در کنترل پنل مدیریت سایت Plesk مانند سیپنل و دایرکت ادمین , ابتدا بعد از ورود به هاست به بخش ایمیل ( Mail )  مراجعه میکنیم.

آموزش ساخت ایمیل در Plesk

سپس روی گزینه Create Email Account کلیک میکنیم.

در پنجره باز شده مقدای ایمیل و کلمه عبور را وارد میکنیم و روی OK کلیک میکنیم.

نکته: برای تنطیم forward ایمیل نیز میتوانیم از تب های موجود در این صفحه استفاده کنیم.

آموزش ساخت ایمیل در Plesk

سپس بعد از کلیک روی گزینه MailBox به صفحه زیر هدایت میشویم که با وارد کردن نام کاربری ایمیل و کلمه عبور آن میتوانید از خدمات ارسال و دریافت ایمیل در پلسک استفاده کنیم.

 

نحوه بازیابی رمز جیمیل

در صورتی که رمز عبور ایمیل خود را فراموش کرده اید و برای پاسخ به سوال (( رمز ایمیل من چیست؟ )) , نگران نباشید , در جیمیل 2 راه حل برای بازیابی رمز عبور وجود دارد : 1- بازیابی رمز جیمیل بدون شماره تلفن , 2- بازیابی رمز جیمیل با پیامک که در ادامه به این 2 روش برای بازگردانی کلمه عبور میپردازیم.

۱. بازیابی رمز جیمیل بدون شماره تلفن

برای بازیابی رمز عبور بدون داشتن شماره همراه به صفحه Google Account رفته و ایمیل خود را وارد کنید.سپس گزینه Forgot password برای شما به نمایش گذاشته میشود که روی آن کلیک کنید.

بازیابی رمز جیمیل بدون شماره تلفن

سپس کد بازیابی به ایمیل ریکاوری که هنگام ثبت نام تعیین کردید ارسال میشود و با وارد کردن آن کد و کلیک روی گزینه Next به مرحله تعیین رمز جدید هدایت میشوید.

در صورتی که ایمیل ریکاوری ندارید یا تعیین نکردید , مرحله ریکاوری با شماره همراه را تست کنید.

۲. بازیابی رمز جیمیل با پیامک

برای بازیابی رمز عبور جیمیل با شماره همراه مراحل مرحله قبل را طی میکنیم و در صورتی که ایمیل ریکاوری تعیین نشده باشد برای حساب روی گزینه Try another way کلیک کنید تا به مرحله بعد برسیم.

بازیابی رمز جیمیل با پیامک

سپس به شماره همراهی که هنگام ثبت نام وریفای کردید یک پیامک حاوی کد بازیابی است , ارسال میشود و بعد از وارد کردن کد بازیابی به مرحله تعیین کلمه عبور جدید هدایت خواهید شد.

بازیابی رمز جیمیل با پیامک

 

آدرس ایمیل رو فراموش کردم

یکی از مشکلات پر تکرار برای کسانی که ایمیل خود را فراموش میکنند , استفاده از چندین ایمیل است. برای مثال وقتی تلفن همراه خود را به حالت تنظیمات کارخانه برمیگردانید و یا وقتی تلفن همراه جدیدی تهیه میکنید معمولا افراد برای گذر از مراحل وارد کردن کلمه عبور که فراموش کرده اند , اقدام به ساخت اکانت جدید میکنند که این چند اکانتی بودن معمولا باعث فراموشی آدرس ایمیل میشود.

برای حل این مشکل ابتدا به صفحه Google Account مراجعه کنید و روی گزینه Forget email کلیک کنید.

آدرس ایمیل رو فراموش کردم

سپس در صفحه جدیدی که باز شده میتوانید اسپل حدودی , نام اکانت , یا شماره تلفن همراهی که در آن تنظیم کرده اید را وارد کنید و در صورتی که اطلاعاتی از شما وجود داشت برای شما به نمایش گذاشته میشود بصورت مخدوش و یا جهت بازیابی اطلاعات به مراحل قبلی هدایت میشوید.

نکته:در صورتی که از هیستوری مرورگر ها نتوانستید اکانت خود را بیابید از این قسمت استفاده کنید در غیر اینصورت ممکن است در بعضی شرایط ( نداشتن ایمیل ریکاوری و شماره همراه) در اکانت های قدیمی کمی به مشکل و به سختی بتوانید دسترسی به ایمیل داشته باشید که در این مرحله حتما نیاز به اطلاعات دقیق تاریخ تولد , سوال محرمانه , اطلاعات مخاطبین و … نیاز خواهید داشت.

بازیابی کلمه عبور برای ایمیل های سازمانی , ایمیل های cpanel و دایرکت ادمین تفاوت دارد.

جمع بندی

در این مقاله به اینکه ایمیل چیست و چگونه کار میکند و انواع ایمیل ها پرداختیم. gmail و yahoo یکی از پرطرفدار ترین دارندگان ایمیل هستند که از دهه ها در حال فعالیت هستند و 97 درصد ایمیل های موجود متعلق به این 2 شرکت میباشد. در صورتی که آدرس ایمیل خود را فراموش کرده اید و یا رمز عبور خود را فراموش کرده اید به سوالات ایمیل من چیست؟ , رمز عبور ایمیل من چیست ؟ پاسخ دادیم و میتوانید به مقاله مراجعه و مطالعه کنید.

در این بین ایمیل های دیگری نیز با پسوند های دامنه در دسترس است که تنها کسانی میتوانند از آن استفاده کنند که دارنده هاست و دامنه باشند یا دسترسی به آن ها داده شود مثل دانشجویان دانشگاه شریف , یا استادان این دانشگاه که از ایمیل های emailname@sharif.edu  میتوانند استفاده کنند.

 

اشتراک گذاری

آدرس ایمیلم را فراموش کردم , راه حل بازیابی آن چیست؟

همانطور که در مقاله هم اشاره برای بازیابی آدرس ایمیل نیاز به دانستن نامی که وارد کردید است و در غیر اینصورت ایمیل ریکاوری و شماره تماس الویت های بعدی هستند.

برای ایمیل های قدیمی که هیچ ریاکشنی در 8 سال گذشته نداشتند متاسفانه راه حلی فعلا وجود ندارد و خیلی از این ایمیل ها حذف شدند.

آدرس ایمیل من حذف شده به دلیل نداشتن فعالیت آیا راهی برای بازگردانی آن است؟

در صورتی که ایمیل شما حذف شده توسط اطلاعیه ای که شرکت ها اعلام میکنند تا 3 ماه فرصت دارید تا در حساب کاربری خود لاگین کنید و اقدام به ارسال و فعالیت مفید داشته باشید در غیر اینصورت راه حلی وجود ندارد.( این زمان اعلامی ممکن است تمدید شود)

در صورت فراموشی رمز عبور ایمیل آیا امکان ریکاوری آن توسط افراد دیگر وجود دارد؟

خیر , ایمیل ها تنها برای افرادی قابل بازگردانی و استفاده است که مالک آن باشند و این مالکیت با دانستن اطلاعاتی شامل , تاریخ تولد وارد شده , نام و نام خانوادگی , داشتن یکی از رمز های تعیین شده برای ایمیل.

آدرس ایمیل من در هاست چیست؟

در هر هاستی که دارید مثل : دایرکت ادمین , سی پنل , پلسک و … با ورود به بخش مدیریت ایمیل یا Email Account میتوانید به ایمیل هایی که ساختید و یا Forward کردید دسترسی داشته باشید.

 

منابع:

فاماسرور

مقالات مرتبط این مطلب پیشنهاد می شود

خدمات فاما سرور

  • سرور مجازی

    سرور مجازی

    سرور مجازی یکی از سرویس های پر استفاده و مقرون بصرفه برای کسب و کارهای کوچک و خدمات سایر در ضمینه IT و شبکه میباشد که توان پشتیبانی از 128 هسته و 512 گیگ رم را دارد.

  • سرور اختصاصی

    سرور اختصاصی

    سرور های اختصاصی فاماسرور از دو گروه نسل جدید و پردازش سنگین استفاده میشود که میتوانید تا 155 گیگاهرتز پردازش و تا 1.5 ترابایت رم را در اختیار داشته باشید.

  • بیگ بلوباتن

    بیگ بلوباتن

    سرور بیگ بلوباتن اختصاصی و مجازی یکی از خدمات , برای استفاده از کلاس های آموزشی , جلسات و ... بصورت دوطرفه و با کیفیت تضمین شده میباشد.

  • هاست لینوکس

    هاست لینوکس

    در هاست لینوکس با منابع گوناگون امکان میزبانی از سایت های بزرگ و پر بازدید نیز وجود دارد و میتوان از مزایا و خدمات آن استفاده کرد.

  • هاست ویندوز

    هاست ویندوز

    هاست های ویندوز فاماسرور میزبانی شده در ایران و هلند میباشد که با سخت افزار ها و استوریج های نسل جدید میزبانی و پشتیبانی میشوند.

  • ثبت دامنه

    ثبت دامنه

    ثبت دامنه های بین المللی , دامنه ir و دامنه های با پسوند های مختلف در فاماسرور پشتیبانی میشوند.