نویسنده: fema co
11 ژانویه 2024
0 260
VNC و RDP چه تفاوتی با هم دارند؟

VNC و RDP چه تفاوتی با هم دارند؟

تابه‌حال شده بخواهید به یک سیستم که از نظر فیزیکی از شما دور است دسترسی داشته باشید؟ شاید فکر کنید که این کار غیرممکن است؛ اما باید گفت که امروزه ابزارهای مختلفی برای دسترسی به سیستم‌های دور از دسترس ابداع شده‌اند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها به‌راحتی از کامپیوتر یا لپ‌تاپ مدنظر استفاده کنید.

دو مورد از محبوب‌ترین این ابزارها VNC و RDP هستند. این دو ابزار فوق کاربردی اتصال از راه دور را برای شما ممکن می‌کنند؛ اما تفاوت‌هایی میان این دو وجود دارد. همراه ما باشید تا در این مقاله آموزشی VNC و RDP چه تفاوتی با هم دارند را بررسی کنیم.

VNC و RDP چه تفاوتی با هم دارند؟

VNC (Virtual Network Computing) و RDP (Remote Desktop Protocol) دو پروتکل رایج برای دسترسی به سیستم‌های از راه دور هستند اما در نحوه عملکرد و استفاده تفاوت‌هایی دارند. VNC یک پروتکل مبتنی بر فریم است که به صورت مستقل از سیستم‌عامل عمل می‌کند و تصویر صفحه‌نمایش را از سیستم راه دور ارسال می‌کند، بنابراین کاربر می‌تواند دسکتاپ سیستم مقصد را ببیند و کنترل کند.

از آنجا که VNC وابسته به سیستم‌عامل خاصی نیست، برای دسترسی به سیستم‌های با سیستم‌عامل‌های مختلف مانند ویندوز، لینوکس و مک مناسب است. اما به دلیل ارسال اطلاعات تصویری از طریق شبکه، مصرف پهنای باند بالایی دارد و کیفیت تصویر ممکن است کاهش یابد.

در مقابل، RDP یک پروتکل اختصاصی مایکروسافت برای سیستم‌های ویندوز است که برای دسترسی به کامپیوترهای راه دور طراحی شده است. RDP برخلاف VNC، داده‌ها را به صورت گرافیکی (GUI) ارسال نمی‌کند؛ بلکه به طور بهینه‌تری دستورات و داده‌های مربوط به کاربری را منتقل می‌کند و سپس صفحه‌نمایش از این داده‌ها در سمت کاربر بازسازی می‌شود.

این روش باعث مصرف کمتر پهنای باند و کیفیت بالاتر تصویر می‌شود، و سرعت و عملکرد بهتری نسبت به VNC دارد. با این حال، RDP به صورت پیش‌فرض برای ویندوز طراحی شده است و برای دسترسی به دیگر سیستم‌عامل‌ها نیاز به نرم‌افزارهای جانبی دارد.

برای تهیه سرور مجازی ویندوز با قابلیت RDP میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید : خرید سرور مجازی ویندوز

RDP چیست؟

یکی از بهترین پروتکل‌هایی که می‌توانید با کمک آن به یک کامپیوتر راه دور متصل شوید، RDP است. RDP مخفف لغت Remote Desktop Protocol است که توسط مایکروسافت توسعه داده شده است. این پروتکل فوق‌العاده کنترل گرافیکی کامپیوتر یا سرورهای مختلف از راه دور را برای شما ممکن می‌کند.

RDP یک ویژگی درونی ویندوز است؛ اما می‌توان به کمک آن به سیستم‌عامل‌های لینوکس و مک نیز متصل شد. ویژگی‌ها و تعریف‌های مختلفی برای این پروتکل وجود دارد که در ادامه آن‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم.

VNC چیست؟

روش دیگری که می‌توانید با استفاده از آن به یک سیستم راه دور متصل شوید، Virtual Network Computing یا همان VNC است. این ابزار نوع سیستم اشتراک‌گذاری و مدیریت در دستگاه است از پروتکلی به نام BFB استفاده می‌کند.

شما می‌توانید با استفاده از VNC، سیستم‌های راه دور را کنترل کرده و به کاربران دیگر نیز اجازه مشاهده آن را بدهید. VNC را بیشتر برای اهداف آموزشی و پشتیبانی استفاده می‌کنند؛ زیرا دقت گرافیکی آن تنها به تعدادی پیکسل می‌رسد و نمی‌توانید از آن برای گرافیک‌های قوی استفاده کنید.

مقایسه‌ای میان RPD و VNC

همان‌طور که دیدید RDP و VNC دو مورد از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین ابزارهایی هستند که به شما امکان دسترسی به سیستم‌هایی که از نظر فیزیکی در دسترس نیستند را می‌دهند. بهتر است این دو را از نظر معیارهای مختلف با هم مقایسه کنیم تا ببینیم که چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی میانشان وجود دارد.

مقایسه‌ای میان RPD و VNC

مقایسه‌ای میان RPD و VNC

1. روش کار

روش کار مهم‌ترین تفاوتی است که میان RDP و VNC وجود دارد. همان‌طور که در بخش قبلی اشاره کردیم، VNC به‌صورت Pixel-Based یا همان مبتنی بر پیکسل کار می‌کند. همین موضوع نیز باعث شده تا سرعت آن نسبت به RDP کمتر شود. در RDP دستورات به شکل مبتنی بر شیء یا Object-Based انتقال پیدا کرده و عملکرد اصلی آن را در نمایشگر سرور کلاینت اجرا می‌شود.

در RDP داده‌ها به‌صورت بلوک‌های رمزنگاری شده ارسال می‌شوند و فرایند کار سریع‌تر است. در واقع RDP یک نسخه جداگانه از دسکتاپ کلاینت ایجاد می‌کند؛ با این تفاوت که دسکتاپ با منابعی متفاوت اجرا می‌شود.

2. کاربردها

از نظر کاربرد تفاوت‌های مختلفی میان RDP و VNC وجود دارد. VNC را می‌توانید برای اهداف آموزشی و پشتیبانی استفاده کنید. در واقع VNC یک سیستم اشتراک‌گذاری دسکتاپ است که به شما اجازه کنترل دسکتاپ کلاینت به‌صورت گرافیکی را می‌دهد.

این در حالی است که RDP یک سیستم اشتراک‌گذاری گرافیکی نبوده و به‌عنوان پروتکلی برای دسترسی به منابع یک سیستم استفاده می‌شود. در واقع می‌توانید با استفاده از RDP به‌صورت هم‌زمان و چندکاربره به یک سرور مجازی خصوصی یا همان VPS متصل شده و از منابع آن بهره ببرید.

3. عملکرد

از نظر عملکرد تفاوت‌های زیادی میان RDP و VNC وجود دارد. ماهیت RDP پروتکلی برای به‌اشتراک‌گذاری منابع یک سیستم راه دور است. با کمک این پروتکل افراد مختلف می‌توانند به یک VPS متصل شده و از منابع آن بهره ببرند.

اما در VNC به‌جای به‌اشتراک‌گذاری منابع، تنها یک دسکتاپ میان چندین کاربر به اشتراک گذاشته می‌شود. همین موضوع سرعت RDP را بسیار بیشتر از VNC کرده و موجب شده باگ‌های کمتری در آن ایجاد شود.

تفاوت عملکرد RDP و VNC

تفاوت عملکرد RDP و VNC

4. پلتفرم‌های پشتیبانی شده

تفاوتی مهم که میان VNC و RDP وجود دارد، پلتفرم‌های پشتیبانی شده است. درست است که RDP یک پروتکل ازپیش‌ساخته در سیستم‌های ویندوزی است؛ اما می‌توانید به کمک برخی از برنامه‌های سمت کلاینت، از آن در سیستم‌های مک و لینوکسی نیز استفاده کنید.

از طرف دیگر VNC مستقل از سیستم‌عامل بوده و می‌توانید آن را روی هر سیستمی نصب کنید. نسخه‌های مختلفی از این سیستم وجود دارد که با راه‌اندازی آن در سیستم خود قابلیت اتصال به یک کامپیوتر راه دور را خواهید داشت.

5. امنیت

امنیت برای سیستم‌های کامپیوتری اهمیت بسیار بالایی دارد؛ به همین دلیل بررسی تفاوت امنیت میان VNC و RDP اهمیتی بالا دارد. RDP از یک سیستم رمزنگاری به نام RC4 RSA Security برای رمزنگاری داده‌های مختلفی که بین سرور و کلاینت منتقل می‌شوند استفاده می‌کند. این سیستم رمزنگاری همیشه به‌روز بوده و امنیت بالایی را برای سرور به ارمغان میاورد.

در VNC از تونل‌های SSH سیستم رمزگذاری end-to-end استفاده می‌کند. به همین دلیل برای استفاده از تونل باید رمزهای عبور را وارد کنید. استفاده از تونل SSH به کلاینت دسترسی کامل به سرور را می‌دهد که خود یک خطر امنیتی محسوب می‌شود.

مقایسه امنیت RDP با VNC

مقایسه امنیت RDP با VNC

در چه مواقعی از RDP و در چه مواقعی از VNC باید استفاده کنیم؟

استفاده از RDP و VNC در شرایط مختلف امکان‌پذیر است. شما باید نسبت به نیاز خود یکی از این روش‌ها را برای اتصال به سیستم راه دور استفاده کنید.

  1. شرایط استفاده از RDP
  2. به‌اشتراک‌گذاری منابع کامپیوتر با سایر کاربران
  3. دسترسی با یک کامپیوتر از راه دور بدون استفاده و اشتراک‌گذاری صفحه‌نمایش سرور
  4. زمان نیاز به پشتیبانی از چند مانیتور
  5. شرایط استفاده از VNC
  6. ارائه خدمات پشتیانی که در آن تکنسین و کاربر هر دو به دسترسی به سیستم را نیاز دارند.
  7. زمان آموزش مراحل کار با سیستم توسط معلم
  8. قرارگیری سرور در پلتفرمی به‌غیراز ویندوز

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین کارهایی که در دنیای تکنولوژی وجود دارد دسترسی به سیستم‌های کامپیوتری راه دور است. این سیستم‌ها شاید از ما دور باشند؛ اما دسترسی به آن‌ها بسیار مهم است. دو روش فوق‌العاده برای اتصال به سیستم‌های کامپیوتری راه دور وجود دارد؛ استفاده از پروتکل RDP یا استفاده از سیستم اشتراک‌گذاری دسکتاپ VNC.

مزایا و معایب خاصی در هر کدام از این روش‌ها وجود دارد که به طور دقیق آن‌ها را با هم بررسی کردیم. همچنین تفاوت‌های مهمی که باید درباره این دو روش می‌دانستید را برای شما توضیح دادیم.

 

اشتراک گذاری
+

مهم‌ترین تفاوت میان RDP و VNC در چیست؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که میان RDP و VNC وجود دارد این است که RDP جلسات یا سشن‌های مختلف برای دسکتاپ ایجاد می‌کند؛ این در حالی است که VNC برای به‌اشتراک‌گذاری صفحه‌نمایش مناسب است.

+

سرعت کدام یک بیشتر است؟ RDP یا VNC؟

سرعت RDP به دلیل مبتنی بر شیء بودن ساختار انتقال داده آن بیشتر است. در VNC سرعت انتقال داده کمتر بوده و دلیل این موضوع این است که انتقال داده مبتنی بر پیکسل انجام می‌شود.

+

آیا می‌توان از RDP لینوکس استفاده کرد؟

بله؛ درست است که RDP ابتدا برای ویندوز منتشر شده است؛ اما امروزه با افزایش محبوبیت آن می‌توانید در لینوکس، مک و حتی اندروید نیز از RDP استفاده کنید.

منابع:

فاماسرور

مقالات مرتبط این مطلب پیشنهاد می شود

خدمات فاما سرور

  • سرور مجازی

    سرور مجازی

    سرور مجازی یکی از سرویس های پر استفاده و مقرون بصرفه برای کسب و کارهای کوچک و خدمات سایر در ضمینه IT و شبکه میباشد که توان پشتیبانی از 128 هسته و 512 گیگ رم را دارد.

  • سرور اختصاصی

    سرور اختصاصی

    سرور های اختصاصی فاماسرور از دو گروه نسل جدید و پردازش سنگین استفاده میشود که میتوانید تا 155 گیگاهرتز پردازش و تا 1.5 ترابایت رم را در اختیار داشته باشید.

  • بیگ بلوباتن

    بیگ بلوباتن

    سرور بیگ بلوباتن اختصاصی و مجازی یکی از خدمات , برای استفاده از کلاس های آموزشی , جلسات و ... بصورت دوطرفه و با کیفیت تضمین شده میباشد.

  • هاست لینوکس

    هاست لینوکس

    در هاست لینوکس با منابع گوناگون امکان میزبانی از سایت های بزرگ و پر بازدید نیز وجود دارد و میتوان از مزایا و خدمات آن استفاده کرد.

  • هاست ویندوز

    هاست ویندوز

    هاست های ویندوز فاماسرور میزبانی شده در ایران و هلند میباشد که با سخت افزار ها و استوریج های نسل جدید میزبانی و پشتیبانی میشوند.

  • ثبت دامنه

    ثبت دامنه

    ثبت دامنه های بین المللی , دامنه ir و دامنه های با پسوند های مختلف در فاماسرور پشتیبانی میشوند.