نویسنده: fema co
5 آگوست 2024
0 97
چرا استفاده از SSL مهم است؟ سرمایه گذاری در امنیت

چرا استفاده از SSL مهم است؟ سرمایه گذاری در امنیت

5/5 - (2 votes)

چرا استفاده از SSL مهم است؟ دلیل استفاده از ssl امن کردن محیط تبادل اطلاعات بین سرور و کلاینت یا سرور به سرور میباشد که بصورت رمزنگاری شده اطلاعات , جابجا میشوند.

در سال های گذشته استفاده از سرویس SSL اجباری نبود و مرورگر ها نیز سایت هایی که فاقد ssl بودند را نمایش میدادند بدون هشدار و اخطار , ولی با آپدیت شدن ssl و مرورگر ها در واقع هر سایتی که گواهینامه ssl نداشته باشد با خطا مواجه میشود و پس از تایید کاربر و قبول مسولیت استفاده از آن , سایت را فراخانی و لود میکند.

در این مقاله موضوع (( چرا استفاده از SSL مهم است؟ )) را برسی میکنیم و دلایل مهم آن را بازگو خواهیم کرد , در صورتی که بدنبال پاسخ مناسب هستید تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

 

SSL چیست؟

ssl  مخفف واژگان (Secure Sockets Layer) میباشد که یک پروتکل امنیتی است که برای رمزنگاری داده ها استفاده میشود. از ssl برای ارتباط سرویس دهنده ( سرور ) به کلاینت یا سرور به سرور استفاده میشود که روی دامنه وبسایت فعال میشود.

TLS نیز در همین راستا فعالیت میکند و میتوانید با مطالعه مقاله TLS چیست؟ به تفاوت های ssl و tls آگاه شوید.

با استفاده از ssl داده ها رمزنگاری میشود و در صورت استفاده , اطلاعات کاربری مانند رمز های عبور , اطلاعات کارت بانکی , اطلاعات درج شده در فیلد ها و … رمز نگاری شده و دسترسی هکر ها و ربات های اسنیفر ( snifer_bot ) محدود یا سخت میشود.

SSL چگونه کار میکند؟

پروتکل ssl برای ارتباط برقرار کردن و کار کردن به چند مرحله حیاتی نیاز دارد تا اطلاعات رمزنگاری و تبادل انجام شود بین مبدا و مقصد که در زیر به آن میپردازیم.

  • 1- شروع ارتباط: وقتی یک سایت را در مروگر جهت بازدید انتخاب میکنیم , درخواست ارتباط ارسال میگردد و این درخواست از سمت سرور پذیرفته میشود و وارد مرحله بعد میشود.
  • 2- (handshake) یا دست نویسی: این مرحله جز حساسترین و مهمترین مراحل فعالیت پروتکل ssl میباشد . این مرحله آغاز دست نویسی اطلاعات که میان کاربر و مرورگر است و در اینجا الگوریتم های رمزنگاری و اعتبار سنجی مشخص میشود.در این مرحله سرور اطلاعات SSL Certificate خود را به مرورگر ارسال میکند که حاوی کلید های عمومی  که توسط شرکت های معتبر ارایه شده , صادر میگردد تا امنیت و اعتبار دامنه یا سرور را تایید کند.
  • 3- تایید گواهی :  مرورگر گواهینامه امنیتی سرور یا دامنه را برسی میکند تا اعتبار آن را تایید کند , این فرایند شامل برسی اعتبار گواهینامه , اعتبار سنجی صادر کننده گواهی (Certificate Authority) و تطابق نام دامنه سرور با نام دامنه در گواهینامه میباشد.
  • 4- Key Exchange یا تبادل کلید : در این مرحله مرورگر و سرور کلید های رمزنگاری شده را برای ارتباط ایمن به اشتراک میگذارند که شامل کلید های رمزنگاری و کلید های رمزگشایی میباشند.
  • 5- رمزنگاری : پس از تبادل کلید , با استفاده از الگوریتم های قوی ارتباط بین سرور و کلاینت رمزنگاری میشود , این رمزنگاری باعث میشود هر گونه اطلاعات مانند اطلاعات کارت بانکی و فیلد های وبسایت و … برای افراد غیر مجاز رمزنگاری شده و جلوگیری از اسنیف اطلاعات شوند.
  • 6- تایید اعتبار : پس از طی کردن مراحل ذکر شده , سرور و کلاینت ( مرورگر) برسی میکنند که آیا اطلاعات تبادل شده , کامل و بدون تغییر هستند یا خیر. این اعتبار سنجی با استفاده از CheckSum و توابع هش ( Hash Functions ) انجام میشود.

بعد از اتمام تمام مراحل ارتباط امن بین سرور و کلاینت ( مرورگر) برقرار شده و این ارتباط بین سرویس دهنده و سرویس گیرنده , توسط رمزنگاری محافظت میگردد و مرورگر به نشانه این ارتباط ایمن یک قفل بسته را نمایش میدهد.

این نشان قفل بسته به معنی ارتباط امن و نشانگر معتبر بودن گواهینامه سرور میباشد که از فرایند های پیچیده ای جهت اعتبار سنجی استفاده کرده است و تقلب در آن غیر ممکن است.

 

دلایل مهم استفاده از SSL

چرا استفاده از SSL مهم است؟ برای استفاده از پروتکل SSL/TLS دلایل مختلفی وجود دارد که به مهمترین آن ها میپردازیم.

1. محافظت از اطلاعات کاربران

اصلیترین دلیل استفاده از SSL حفاظت از اطلاعات و دیتا های کاربران است , برای مثال زمانی که کاربر وارد مرحله پرداخت یا ورود اطلاعات خصوصی مانند آدرس , شماره تماس و … میکند , این اطلاعات نباید در دسترسی افراد غیر مجاز قرار گیرد که مهمترین راه برای جلوگیری از این مهم , استفاده از پروتکل امنیتی ssl میباشد.

2.  وبسایت را از حملات افراد غیر مجاز حفظ میکند

در گذشته اسنیف اطلاعات خیلی ساده بود و فایروال ها پیشفرتی برای جلوگیری از اسنیف اطلاعات نداشتند. یکی از مهمترین حملات snifing incejtion بود که با گوش دادن به آدرس یک کلاینت , براحتی اطلاعاتی که کاربر در مقصد وارد میکرد اسنیف و از آن سو استفاده میکردند. همین موضوع باعث شد تا اجبار استفاده از https برای همه مرورگر ها اجباری شود و از پروتکل های ssl جهت رمزنگاری استفاده کنند.

3. اجبار برای اهراز هویت کاربران

گواهینامه های ssl کاربران را ملزم میکنند تا قبل از ورود اطلاعات مهم و حیاتی , هویتشان را تایید کنند تا امکان سرقت اطلاعات غیر ممکن شود یا حداقل از این بخش ربات های شنود کننده و اسنیفر ها در امان بماند.در صورتی که یک سایت گواهینامه ssl نداشته باشد و کاربر با تایید خود به اداممه فعالیت بپردازد مسولیت آن با کاربر میباشد.

4. اعتماد سازی

یکی از اولین مراحلی که کاربران برای جلوگیری از فیشینگ به آن توجه میکنند قفل بسته یا قفل سبز در مرورگر است که نشان دهنده معتبر بودن گواهینامه و امن بودن ارتباط بین سرور و مرورگر میباشد.

5. فاکتور سئو

یکی از فاکتور های سئو داشتن گواهینامه SSL است که این مورد در آپدیت های چند سال اخیر گوگل برای بهینه سازی موتور های جستجو و امنیت اطلاعات کاربران اضافه شد و در پنل گوگل کنسول هم قابل مشاهده میباشد و در صورتی که صفحاتی از سایت , معتبر نباشند یا لینک دهی های http مواثر در قطع ارتباط ایمن شود به وبمستر ها گزارش و اخطار ارسال میکند.

6. کسب اعتبار اینماد و ساماندهی

داشتن چراغ سبز یا داشتن گواهینامه معتبر SSL برای سایت هایی مانند اینماد و ساماندهی الزامی میباشد و در صورتی که ssl نداشته باشید , قطعا مجوز استفاده از این خدمات را نخواهید داشت.

7. درگاه پرداخت

درصورتی که وبسایت شما نیاز به اخذ درگاه پرداخت را داشته باشد , ارتباط بین کاربر و سرور باید بصورت رمزنگاری شده باشد یعنی در صورتی که SSL نداشته باشید , درگاه پرداخت هم نخواهید داشت.

8. بازار های اپلکیشن گوگل و …

گواهینامه SSL صرفا برای دامنه ها  نیست بلکه ارتباطات دیگری هم مانند پروتکل های MAIL , FTP ,  برنامه های موبایلی نیازمند استفاده از داده های رمزنگاری است و پیش نیاز ارایه این خدمات در بازار های گوگل و بازار و مایکت و … نیازمند تایید ارتباط امن کاربر میباشد.

 

https چیست؟

پروتکل امن انتقال ابرمتن یا HTTPS (به انگلیسی: Hypertext Transfer Protocol Secure) یک پروتکل ارتباطی برای انتقال امن اطلاعات در شبکه‌های کامپیوتری است که به صورت خاص در اینترنت استفاده می‌شود. HTTPS شامل یک ارتباط بر روی پروتکل انتقال ابرمتن است که توسط امنیت لایه انتقال رمزگذاری می‌شود. مهم‌ترین اهداف استفاده از HTTPS اصالت‌سنجی وبگاه، حفاظت از حریم خصوصی و یکپارچگی داده‌های انتقالی است.

سایت هایی که آدرس آن ها با HTTPS شروع میشوند دارای گواهینامه SSL هستند و سایت هایی که ار پروتکل http یا آدرس شروع آنها با http میباشد فاقد گواهینامه معتبر ssl میباشند.

مزایا استفاده از SSL

استفاده از SSL و یا TLS در ارتباطات اینترنتی دارای مزایای مهمی است که به آن میپردازیم.

 

استفاده از SSL عدم استفاده از SSL
ارتباط ایمن و جلوگیری از سو استفاده ارتباط نا ایمن و امکان سو استفاده از اطلاعات
حفاظت از حریم خصوصی کاربران عدم حفاظت اطلاعات کاربران
تایید هویت و اهراز هویت کاربر مجاز بدون نیاز به تایید اعتبار و امکان دسترسی کاربران غیر مجاز
اعتماد کاربر و جلوگیری از حملات سزقت اطلاعات فیشینگ و سقت اطلاعات کاربران
رتبه بندی در گوگل و بازار های اپلکیشن عدم لیست شدن در گوگل
کسب مجوز های اینماد , درگاه پرداخت و … عدم کسب مجوز ها و درگاه پرداخت

چه کسانی باید از SSL استفاده کنند؟

پس از مجاب شدن برای استفاده از ssl و https در سایت ها در زیر به کسانی که باید از این گواهینامه استفاده کنند میپردازیم.

  • وب سایت های آموزشی و پزشکی : برای محافظت از سابقه پزشکی کاربران و …
  • سایت های مالی/بانکی: برای جلوگیری از بسرقت رفتن اطلاعات کاربران و جلوگیری از سو استفاده افراد غیر مجاز.
  • فروشگاه های اینترنتی: برای محافظت از اطلاعات سکونت , مالی , تماس کاربران برای جلوگیری از سو استفاده.
  • سایت های کاربر محور: برای جلوگیری از دزدیده شدن سوابق , کوکی ها و دیگر اطلاعات کاربری.
  • وبسایت های دارای تراکنش: جهت جلوگیری از سو استفاده افراد غیر مجاز
  • پلتفرم های پربازدید: جهت جلوگیری از افشای اطلاعات کاربران

گواهی SSL رایگان چیست؟

گواهینامه های ssl از دو نوع رایگان و غیر رایگان دسته بندی میشوند که دسته غیر رایگان نیز شامل چند دسته بندی مختلف است . تفاوت استفاده از آنها صرفا معتبر بودن دامنه و تاریخ انقضای آن ها میباشد که در انواع دیگر شامل اطلاعات کسب و کار و موارد دیگری است که صرفا برای هر دامنه ای مناسب نیست که در ادامه به آن میپردازیم.

استفاده از گواهینامه های رایگان مناسب افراد و وبسایت هایی میباشد که صرفا جهت ایمنی کاربران از آن استفاده میشود و نیازی به برند و نمایش اطلاعات حقوقی و … ندارند.

بهترین ارایه دهندگان ssl رایگان هم , وبسایت های LetsEncrypt  و Zerossl میباشد.

 

انواع گواهینامه SSL

گواهینامه های ssl در دسته بندی غیر رایگان شامل چند نوع میباشند که در اصل تفاوت اصلی آن ها در فیچر های مختلفی مانند , نمایش شرکت/سازمان , اعتبار سنجی دامنه , اعتبارسنجی پیشرفته و … میشود که در زیر به برخی از آن ها میپردازیم.

DV SSL certificate (اعتبار سنجی دامنه)

گواهینامه DV SSL

پایه ترین حالت استفاده از گواهینامه است که در آن صرفا اعتبار صاحب دامنه و ایمیل آن برسی میشود و دامنه را از http به https تغییر میدهد که صرفا جز دسته پر استفاده قرار میگیرد  و شامل اعتبار سنجی دامنه میباشد.

OV SSL certificate (اعتبار سنجی شرکت/سازمان)

گواهینامه OV SSL

این سطح از گواهینامه برای افراد و شخصیت حقیقی صادر نخواهد شد و مناسب وبسایت های عمومی و عادی نسیت . برای دریافت این گواهینامه باید مدارک ثبت شرکت حقیقی را داشته باشید که نسخه ترجمه شده مدارک نیز باید ارایه گردد. مهمترین گزینه ov ssl نسبت به dv ssl ارایه بیمه به کاربران است  که البته گزینه  در ایران اجرا نمیشود.

EV SSL certificate (اعتبار سنجی پیشرفته)

گواهینامه EV SSL

این نوع از گواهینامه مخصوص شرکت های بزرگ میباشد که برای دریافت آن باید اطلاعات حقیقی آنها برسی گردد و هزینه نسبتا بالاتری نسبت به نوع های دیگر گواهینامه ها دارد و تفاوت اصلی آن فول بودن امکانات و اعتبار سنجی و مهمترین آن نمایش نام کمپانی قبل از آدرس وبسایت میباشد که شرکت های بزرگ از آن استفاده میکنند.

چگونه بفهمیم یک سایت دارای گواهینامه SSL است؟

نحوه تشخیص اینکه یک سایت دارای گواهینامه معتبر است یا خیر به 2 حالت خلاسه میشود:

1- برسی آدرس دامنه و اینکه آیا دامنه با https شروع شده و علامت قفل بسته نمایش داده میشود یا خیر.

2- چک کردن آدرس وبسایت در وبسایت های check ssl

بصورت خلاصه اگر وبسایتی دارای آدرس https بود و علامت قفل بسته در کنار آدرس قابل رویت بود , یعنی این وبسایت از گواهینامه معتبر SSL استفاده میکنند در غیر اینصورت دامنه فاقد گواهی معتبر ssl میباشد مانند تصویر زیر.

نحوه تشخیص ssl معتبر

جمع بندی:

در این مقاله به اهمیت استفاده از گواهینامه اس اس ال در دامنه ها و چرا استفاده از SSL مهم است پرداختیم و انواع مختلف رایگان و غیر رایگان را شرح دادیم. در صورتی که دارای کسب و کار و دامنه فعال در اینترنت هستید یا صاحل یک اپلکیشن هستید ملزم به حفاظت از اطلاعات کاربران هستید که حداقلترین راه ممکن برای جلوگیری از افشای اطلاعات کاربران استفاده از SSL میباشد .

ساده ترین راه برای امن کردن تبادل اطلاعات بین سرویس دهنده ( سرور ) و کلاینت ( مرورگر )  استفاده از گواهینامه معتبر SSL میباشد که تفاوت های ان ها ( رایگان و غیر رایگان ) در نمایش نام برند/شرکت/سازمان است و گواهینامه ssl رایگان نیز مورد استفاده بسیاری از کاربران و دامنه های سطح اینترنت میباشد که صرفا نوع رایگان آن منوط به استفاده زماندار و محدودتر نسبت به مدلهای غیر رایگان 1 ساله است.

 

 

اشتراک گذاری

آیا استفاده از dvssl پیشنهاد میشود یا ovssl?

در ظاهر تفاوتی ندارند ولی پیشنهاد ما در صورت حقوقی بودن ev ssl است و در صورت زیاد شدن هزینه ها ovssl مناسبتر است.در صورتی که وبسایت شما مجموعه بزرگی نیست نسخه های رایگان dv نیز جوابگو میباشد.

برای خرید ssl ev یا ovdn  خرید ssl ov آیا ثبت کننده ها مشکلی با ایران ندارند؟

صرفا رجیستر های مختلف با دامنه کار میکنند نه اطلاعات هویتی و در صورتی که از کشور های لهستان و … خرید نمایید مشکلی با دامنه .ir هم ندارند.

تفاوت 3 نوع ssl آیا در سئو سایت مواثر است؟

تقریبا یکی از فاکتور های سئو میباشد ولی در صورتی که امکانش را ندارید برای خرید های حقوقی ov و ev میتوانید از نسخه dv غیر رایگان استفاده کنید.

منابع:

فاماسرور

مقالات مرتبط این مطلب پیشنهاد می شود

خدمات فاما سرور

  • سرور مجازی

    سرور مجازی یکی از سرویس های پر استفاده و مقرون بصرفه برای کسب و کارهای کوچک و خدمات سایر در ضمینه IT و شبکه میباشد که توان پشتیبانی از 128 هسته و 512 گیگ رم را دارد.

  • سرور اختصاصی

    سرور های اختصاصی فاماسرور از دو گروه نسل جدید و پردازش سنگین استفاده میشود که میتوانید تا 155 گیگاهرتز پردازش و تا 1.5 ترابایت رم را در اختیار داشته باشید.

  • بیگ بلوباتن

    سرور بیگ بلوباتن اختصاصی و مجازی یکی از خدمات , برای استفاده از کلاس های آموزشی , جلسات و ... بصورت دوطرفه و با کیفیت تضمین شده میباشد.

  • هاست لینوکس

    در هاست لینوکس با منابع گوناگون امکان میزبانی از سایت های بزرگ و پر بازدید نیز وجود دارد و میتوان از مزایا و خدمات آن استفاده کرد.

  • هاست ویندوز

    هاست های ویندوز فاماسرور میزبانی شده در ایران و هلند میباشد که با سخت افزار ها و استوریج های نسل جدید میزبانی و پشتیبانی میشوند.

  • ثبت دامنه

    ثبت دامنه های بین المللی , دامنه ir و دامنه های با پسوند های مختلف در فاماسرور پشتیبانی میشوند.

خروج از نسخه موبایل