دایرکت ادمین
دایرکت ادمین یک پنل مدیریت سایت است و در لیست پر طرفدار ها و مورد استفاده طیف وسیعی از متخصصین و مدیران سایت و سرور میباشد.یکی از مزیت های دایرکت ادمین هزینه مقرون بصرفه آن میباشد.
دایرکت ادمین
دایرکت ادمین چیست؟ دایرکت ادمین یکی از کنترل پنل های مدیریتی برای مدیریت فایل , دیتابیس , ایمیل و دامنه میباشد که پنل مدیریت هاست یا مدیریت سایت معروف است و یکی از رقبای کنترل پنل cpanel میباشد که در مقاله قبلی در مورد آن مقاله تهیه کردیم.
از ویژگی های directadmin میتوان به سبکی و سادگی کار با آن برای مدیر و کاربر اشاره کرد که در سادگی همواره پیشتاز بوده ولی در کنار سادگی از قدرت زیاد و انعطاف بالا در کنار تلفات شبکه خیلی کم اشاره کرد.قالب های جدید پنل دایرکت ادمین بسیار زیباتر از قالب های قبلی شده است ولی طبق آموزش های قبلی ما با قالب پیشفرض آن همیشه کار میکنیم و این آموزش نیست طبق قالب های پیشفرض و قدیمی دایرکت ادمین لحاظ شده.
مهمترین گزینه در انتخاب directadmin نسبت هزینه لایسنس ماهانه / سالانه آن به سیپنل و پلسک میباشد که پایین ترین عدد نهایی را اعمال میکند و جز رده بندی لایسنس ارزان دایرکت ادمین در کنار قدرت شگفت انگیز آن است.
نکته: بسیاری از سایت ها از کنترل پنل دایرکت ادمین استفاده میکنند مانند سایت فاماسرور , لذا بیشترین استفاده از دایرکت ادمین برای سرور های تک سایتی یا نمایندگی هاست , هاست بک آپ و هاست دانلود میباشد ولی استفاده بصورت گسترده نیز امکان پذیر است و کاربران زیادی همچنان دایرکت ادمین را به پنل های دیگر ترجیح میدهند.شما میتوانید در فاماسرور هنگام ثبت سفارش هاست یا خرید هاست از منوی گزینه ها هاست دایرکت ادمین یا هاست cpanel را انتخاب کنید.
معرفی امکانات دایرکت ادمین
همانطور که در قبل گفتیم دایرکت ادمین یکی از پنل های مدیریتی قدرتمند در ضمینه هاستینگ میباشد مه از چند بخش اصلی تشکیل شده: پنل مدیریت ادمین , پنل نماینده یا ریسلر , و پنل کاربر یا پنل سایت.
در این مقاله با به معرفی پنل کاربر میپردازیم. در دایرکت ادمین 3 بخش اصلی و مهم وجود دارد که شامل زیر بخش های متعددی نیز میشود که بخش اول آن مربوط به تنظیمات و کارهای اصلی میباشد که شامل:
- Domain Setup( مربوط به تنظیمات اصلی دامنه و تنظیمات مهم منابع برای اختصاص دادن و افزایش و کاهش منابع پردازشی.)
- Change Password
- Login History
- DNS Management( برای مدیریت DNS ها)
- Support Center(مرکز تیکت)
- Installed Perl Modules
- Create/Restore Backups مدیریت بک آپ
- Site Summary / Statistics / Logs
- FTP Management( مدیریت FTP)
- Subdomain Management(مدیریت ساب دامنه ها)
- Frontpage Extensions
- MySQL Management( مدیریت پایگاه های داده یا دیتابیس)
- Password Protected Directories(ایجاد رمز در دایرکتوری ها)
- File Manager( مدیریت فایل)
موارد ذکر شده استفاده های زیادی دارد که در صورتی که این هاست یک هاست دانلود میباشد و نیازی به داشتند دسترسی های پایگاه داده , ایمیل و … ندارد و صرفا برای آموزش ایجاد شده اما در صورتی که میزبانی سایت در دایرکت ادمین باشد میتوان خروجی خیلی خوبی از آن در کنار وب سرور لایت اسپید یا انجنیکس گرفت.
بخش E-Mail Management دایرکت ادمین
در این قسمت هم همانگونه که از نامش پیداست برای مدیریت و ارسال ایمیل از آن استفاده میشود و هم میتوان برای ایجاد , فوروارد , منشی خودکار , و مدیریت اسپمینگ . لیست ها از آن ها استفاده کرد که شامل:
- E-Mail Accounts
- Forwarders
- Autoresponders
- Vacation Messages
- Spamassassin Setup
- Mailing Lists
- SPAM Filters
- Webmail: Roundcube
- MX Records
میشود , سرویس ارسال و دریافت ایمیل در دایرکت ادمین توانایی استفاده بصورت وب بیس و لوکال روی سیستم های شخصی با نرم افزار های واسط را نیز دارد و همینطور میتوان از گذرگاه های سرور ایمیل دیگری نیز برای خدمات ارسال ایمیل استفاده کرد.
یکی از مشکلاتی که عمده برای آیپی های سرور دایرکت ادمین رخ میدهد اسپم شدن آیپی در وبسایت های مانیتورینگ اسپم میباشد که آیپی سرور در لیست بلک لیست قرار میگیرد و امکان ارسال پیام به اینباکس برای کاربران مشکل ساز خواهد شد و دلیل اصلی آن کانفیگ نکردن و محدود نکردن تنظیمات امنیتی ارسال ایمیل و همینطور ست نکردن رکورد های PTR و … میباشد که در صورت رعایت این موارد مشکلی ایجاد نخواهد شد.
بخش Adcanced Feature
در بخش فیچر ها اطلاعاتی از سرور , SSL برای ایجاد و مدیریت , کرونجاب ها برای اجرای دستورات زمانبندی شده , phpmyadmin و دامین پوینتر برای مدیریت دامنه های پوینت شده به هاست میباشد که پر استفاده ترین ها در این بخش هستند و بصورت کلی شامل:
- Server Information
- SSL Certificates
- Cronjobs
- Mime Types
- Apache Handlers
- Custom Error Pages
- phpMyAdmin
- Site Redirection
- Hotlink Protection
- Domain Pointers
- Login Keys
میشود.
نکته: برخی از آپشن ها یا فیچر های ارایه شده در هر سرور متفاوت میباشد ممکن است در سروری مانند سرور تست که مشاهده میکنید از لایت اسپید یا آنتی ویروس و … استفاده نشده باشد ی دسترسی به مدیریت فایل و اجرای php و … به هاست داده نشده باشد و این تعداد از اپشن ممکن است بیشتر یا کمتر از یکدیگر در سرور های مختلفی باشند که دلیل آن محدودیت یا بی نیاز بودن برای هاست های دانلود و هاست های بک آپ میباشد.
directadmin پنل مدیریتی قدرتمندی نیز دارد که همانطور که در قبل گفتیم ما علاقه به قالب پیشفرض و قدیمی آن هستیم که از ابتدا با آن کار کردیم و با وجود ریلیز شدن قالب های جدیدتر و زیباتر در دایرکت ادمین همچنان قالب قبلی را ترجیح میدهیم و تصویر زیر تصویر کلی از شمای پنل مدیریتی با سطح دسترسی admin در دایرکت ادمین میباشد.
و در نتیجه directadmin نیز مانند cPanel و Plesk یکی از پنل های محبوب و ارزان قیمتی میباشد که استفاده از آن خالی از لطف نیست و بصورت هم تراز با رقبا در حال پیشرفت و … میباشد.
مقاله دایرکت ادمین(directadmin) – فاماسرور
در مقایسه با سیپنل آیا استفاده از دایرکت ادمین پیشنهاد میشود یا سیپنل؟
هر کدام مزایا و معایبی دارند که سیپنل به ارزانی و سادگی معروف است در کنار کارایی قدرتمند خود یکی از پیشنهاد های برای سایت های پربازدید و معمولی و … میباشد.
آیا دایرکت ادمین قدرت کمتری نسبت به پلسک دارد؟
همانطور که گفته شد هر کدام ویژگیهایی دارند ولی از پلسک بیشتر برای استفاده از زبان های برنامه نویسی میزبانی شده ویندوزی استفاده میشود و دایرکت ادمین یک هاست لینوکسی میباشد.استفاده نسبت به هدف سایت مهم میباشد ..
چرا اکثر هاست های دانلود و هاست بک آپ دایرکت ادمین هستند؟
هاست دانلود و هاست بک آپ یا … نیازمند اجرای php یا ارسال ایمیل و مدیریت فیچر ها و پایگاه داده ندارد صرفا برای میزبانی فایل استفاده میشود و دلیل استفاده بیشتر سایت های هاستینگ از دایرکت ادمین برای این اهداف قیمت پایین لایسنس و کارایی راحت و سبک آن است که نتیجه مطلوبی را برای شرکت های هاستینگ و کاربران مصرف کننده نهایی دارد.