Vmware
Vmware
امروز باشما همراه شدهایم تا از بهترین مجازی سازها و همچنین نحوهی کار و عملکرد vmware صحبت کنیم؛ اگر نمیدانید مجازی سازی چیست یا از اصطلاحات مجازی سازها و نحوه کارکرد و مزایای استفاده از آنها اطلاعات کافی ندارید، نگران نباشید و با دقت این مطالب را دنبال کنید؛ ما برای شما انواع مجازی ساز را نیز توضیح دادهایم.
همه چیز درباره ماشین مجازی vmware
در ابتدا به شما میگوییم که مجازی ساز چیست؛ مجازی ساز عبارت است از امکان پردازش چندین سیستم عامل بر روی یک سیستم فیزیکی؛ یعنی در این عملیات شما سخت افزار خود را به چند نرم افزار مختلف تبدیل میکنید و میتوانید از سیستم عاملهای مختلف استفاده کنید؛ این یعنی خصوصی سازی منابع سرور بصورت مجازی و این خود علاوه بر کاهش هزینهها و حذف پراکندگی و گنگ بودن سرور، امکانات و مزایای بیشتری دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
نرم افزار vmware از بهترین و قدرتمندترین نرم افزارهای ماشین مجازی است؛ شرکت vmware در سال ۱۹۹۸ در کالیفرنیا تاسیس شده و در مجازی سازی که آن را تخصص خود میداند از بهترینها است و همچنین توانسته جوایز زیادی را از مدیران IT کسب کند؛ vmware workstation یک نرم افزار ماشین مجازی است که برای اجرای چندین سیستم عامل از یک میزبان فیزیکی در سیستمهای x86 و x86-64 از آن استفاده میشود؛ دستگاه مجازی این قابلیت را دارد که تمام سیستم عاملها (ویندوز، لینوکس، مک و ..) را بصورت همزمان به اجرا درآورد.
این نرم افزار با طرفداران بیشمار خود که بدون شک با محبوبیت بالایی همراه است، هزینهها را کاهش میدهد و بهبود را در حوزه تولید نرم افزار به ارمغان میآورد و همچنین ایمن است و با تقسیم بندی دقیق منابع که بصورت مجازی است، احساس مجازی بودن سخت افزار را از بین میبرد!
نرم افزارهای مجازی ساز کمپانی vmware غالبا در این نُسَخ ارائه میشوند:
- نسخهی دسکتاپ که با vmware workstation شناخته میشوند.
- نسخهی سرور که با vmware ESXi server مشهور هستند.
Vmware vSphere چیست؟
و حالا نوبت به معرفی یکی از بهترین محصولات کمپانی VMware رسیده است؛ و از قوی ترین محصولات این کمپانی مجازی ساز را باید نرم افزار vSphere نامید که خود بخش های مختلفی از جمله هایپروایزر ESXi و برنامههای کاربردی vCenter دارد که باید در فرصتی دیگر بصورت مفصل مورد بحث قرار بگیرند.
انواع مجازی سازی
- مجازی سازی سرور: زمانی که استفاده از دیتاسنترها باعث شد که بسیاری از نیروی آن راکد بماند برای بهرهوری از این توان مجازی سازی بهوجود آمد تا از اتلاف هزینه و توان سرور جلوگیری کند؛ مزایای اشتراک سرور فیزیکی واحد به چند سیستم عامل عبارت است از:
- کاهش هزینه
- سرعت در کار
- دسترسی راحت به سرور بالاتر
- حذف شدن پیچیدگی سرور
- عملکرد بهتر برنامه
- مجازی سازی شبکه: برای کم کردن فضای موردنیاز سخت افزارهای شبکه و افزایش عمر آنها و نیز عدم وابستگی به سخت افزار اختصاصی، از ماشین مجازی شبکه استفاده میکنند که کاهش هزینه را نیز دربر دارد.
- مجازی سازی دسکتاپ (desktop): با استفاده از زیرساخت دسکتاپ مجازی، سازمانها قادر میشوند تا براحتی هرچه تمامتر به کاربران این امکان را بدهند که از هرکجا و با تلفن همراه یا تبلتهای android یا iosبه وظایف کاری خود در آن سازمان عمل کنند.
- مجازی سازی storge: گردآوری دیسکهای فیزیکی باعث پیاده سازی این ساختار میشوند که این ماشین مجازی به شما در ریکاوری (recovery) کمک میکند.
مزایای استفاده از ماشینهای مجازی
- امنیت: بدون شک امنیت یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن بیندیشیم؛ امنیت در سطح سخت افزار با استفاده از این ماشینهای مجازی بدست میآید و عملکردی با کنترل منابع پیشرفته را رقم میزند.
- پارتیشن بندی: تقسیم بندی دقیق منابع در اجزای مختلف که باعث میشود چندین سیستم عامل را بر روی یک دستگاه فیزیکی بهصورت مطلوبی تقسیم یا پارتیشن بندی کنیم.
- مستقل بودن سخت افزار: فکر نکنید که اگر دستگاه مجازی مثلا بر سروری نصب شد دیگر راه برگشت نیست؛ هردستگاه مجازی میتواند به هر سرور فیزیکی که شما بخواهید مهاجرت کند.
جمع بندی
همانطور که در تجارت و کسب و کارمان بفکر نابترین ایدهها هستیم، باید از بهترینها هم استفاده کنیم و آشنایی کامل با آنها موجب میشود که هنگام انتخاب آگاهانه تصمیم بگیریم؛ ماشین مجازی vmware درمقایسه با مجازی سازهای xen ، kvm و openVZ که به صورت متن باز یا open source ارائه میشوند مزایایی هم دارد؛ این ماشین مجازی تقریبا از همهی سیستم عاملها پشتیبانی میکند؛ overselling (فروش افراطی که در آن منابعی بیشتر از سرور به کاربران فروخته میشود) در آن راه ندارد و نیز بدلیل پشتیبانی تجاری و سایر امکانات از مجازی سازهای دیگر گرانتر است.
امیدواریم که از خواندن مطالب لذت برده باشید.