نویسنده: fema co
9 مارس 2024
0 93
کولوکیشن چیست؟ هر آنچه باید قبل از دریافت خدمات Colocation بدانید!

کولوکیشن چیست؟ هر آنچه باید قبل از دریافت خدمات Colocation بدانید!

سرویس‌های گوناگونی در دنیای میزبانی وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. یکی از محبوب‌ترین این سرویس‌ها کولوکیشن است. شاید نام کولوکیشن را بارها شنیده باشید. باید گفت که این سرویس از محبوب‌ترین و پرطرف‌دارترین سرویس‌هایی است که در شرکت‌های سرویس‌دهنده ارائه می‌شود. با کمک این سرویس می‌توانید به‌راحتی سرور خود را در بهترین دیتاسنترها قرار داده و نگران امنیت آن نیز نباشید.

نکات بسیار مهمی وجود دارد که باید قبل از دریافت خدمات کولوکیشن بررسی کنید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله از فاماسرور ما را همراهی کنید. در ادامه می‌خواهیم آشنایی کامل با کولوکیشن را برای شما ایجاد کنیم. در انتهای این مقاله قادر هستید تا از بهترین شرکت‌ها خدمات باکیفیت کولوکیشن را دریافت کنید.

Colocation چیست؟

در پاسخ به این سوال که Colocation چیست باید گفت که کولوکیشن در لغت به معنای محل سکونت است. در کاربرد نیز همین معنا برای کولوکیشن وجود دارد. در واقع سرویس کولوکیشن نوعی سرویس است که در آن شرکت‌های ارائه‌دهنده دیتاسنتر، مکانی را برای قرارگیری سرور به شما اجاره می‌دهند.

در این خدمات شما سرور مدنظر خود را تهیه و پس از اسمبل کردن آن، سرور را در دیتاسنتر قرار می‌دهید. دیتاسنتر نیز خدماتی مانند زیرساخت شبکه، اینترنت، برق، رک، سیستم خنک‌کننده سرور و… را در اختیار شما قرار می‌دهد تا سرور به‌راحتی کار کند.

پیشتر در مقاله کلولوکیشن در این باره اشاره داشتیم.

 

مزایای ارائه‌دهندگان Colocation

شاید با خودتان بگویید که چرا باید از ارائه‌دهندگان، خدمات کولوکیشن دریافت کنیم؟ باید گفت که انجام این کار مزایایی عالی برای شما خواهد داشت. این مزایا موجب می‌شوند تا بتوانید از بهترین خدمات به نحو احسن استفاده کنید. از مهم‌ترین این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محاسبه هزینه کمتر برق و پهنای باند موردنیاز برای سرور
  • متصل بودن سرور به قوی‌ترین شبکه پرسرعت اینترنت به‌صورت 24 ساعته
  • به‌کارگیری اقدامات امنیتی دیتاسنتر برای محافظت از سرور
  • بهره‌گیری از گواهینامه‌های معتبر
  • پایداری طولانی‌مدت سرور
  • استفاده از خدمات پشتیبانی تخصصی جهت رفع مشکلات

میزبانی کولوکیشن و نحوه انجام‌گرفتن آن

میزبانی کولوکیشن و نحوه انجام‌گرفتن آن

برای این که بتوانید از خدمات اجاره دیتاسنتر یا همان کولوکیشن استفاده کنید، باید میزبانی کولوکیشن را از سرویس‌دهندگان این حوزه تهیه کنید. تسهیلاتی که در این زمینه هست را باید شامل فضای نگهداری، سیستم سرمایشی، برق، پهنای باند شبکه، امنیت و اینترنت پر سرعت دانست.

برای استفاده از این خدمات باید به شرکت ارائه‌دهنده درخواست داده و سپس سرور را به کولوکیشن انتقال دهید. سپس باید مطمئن شوید که سرور شما در فضای مناسب رک قرار گرفته و از تجهیزات شبکه، برق، آدرس آی پی، پورت‌های Uplink و… بهره می‌برد.

نحوه انتخاب ارائه‌دهنده Colocation

سوالی که بسیاری از کاربران دررابطه‌با میزبانی کولوکیشن از ما پرسیده‌اند این است که چگونه بهترین ارائه‌دهنده را برای این کار انتخاب کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که نکاتی مهم وجود دارند که بررسی آن‌ها باعث افزایش کیفیت میزبانی می‌شود. از مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کنیم:

نحوه انتخاب ارائه‌دهنده Colocation

1. تأمین اولویت‌ها

مهم‌ترین کاری که باید برای انتخاب میزبانی کولوکیشن انجام دهید این است که مطمئن باشید شرکت ارائه‌دهنده اولویت‌های شما را تأمین می‌کند. شرکت‌های مختلف خدمات و امکانات گوناگونی را در این زمینه ارائه می‌دهند. شما باید ابتدا اولویت‌های خود را مشخص کرده و سپس از ارائه آن‌ها توسط شرکت مطمئن باشید.

به طور مثال اگر آپ تایم 100 درصدی می‌خواهید، باید مواردی مانند SLA را بررسی کنید. یا اگر انطباق و امنیت برای شما مهم است، باید گواهی‌های انطباق دیگر Auditor را مشاهده کنید. این‌گونه می‌توانید از کیفیت خدمات مطمئن شوید.

2. بررسی امنیت فیزیکی

یکی از موارد بسیار مهم برای استفاده از خدمات کولوکیشن بررسی کنید، امنیت فیزیکی دیتاسنتر است. باید این را در نظر داشته باشید که ممکن است علاوه بر حملات هکری بر بستر شبکه، حملات یا اتفاقاتی به‌صورت فیزیکی برای دیتاسنتر رخ دهد.

در چنین شرایطی باید از ایمنی این فضا مطمئن باشید تا سرور و داده‌های شما در امان باشند. به طور مثال باید دوربین‌های مداربسته، فناوری‌های امنیتی دیتاسنتر، احراز هویت چندمرحله‌ای کارمندان شرکت و… را بررسی کنید. همچنین باید سیستم‌های ضد تحریم را هم موردمطالعه قرار دهید تا در صورت آتش‌سوزی، از سرور شما محافظت شود.

3. بررسی رتبه‌بندی دیتاسنتر ارائه‌دهنده

معیار دیگری که باید قبل از تهیه سرویس کولوکیشن بررسی کنید، رتبه‌بندی دیتاسنتر ارائه‌دهنده است. شرکت‌های مختلف ارائه‌دهنده دیتاسنتر بر اساس میزان گنجایش سرورها به رتبه‌های مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند. این رتبه‌ها بین 1 تا 4 بوده و هر چه عدد بیشتر می‌شود، گنجایش نیز بیشتر خواهد شد.

به طور مثال کمترین میزان گنجایش برای رتبه‌بندی 1 و بیشترین آن در رتبه 4 وجود دارد. پیشنهاد می‌شود که برای تهیه سرور کولوکیشن از رتبه 3 شروع کنید تا با هزینه مناسب نیازهای سرور خود را مرتفع کرده باشید.

سوالات مهمی که باید از تأمین‌کننده کولوکیشن بپرسید

سوالات مهمی که باید از تأمین‌کننده کولوکیشن بپرسید

اگر می‌خواهید بهترین کیفیت میزبانی کولوکیشن را از شرکت‌های ارائه‌دهنده دریافت کنید، باید سوالات بسیار مهمی را از تأمین‌کننده این خدمت بپرسید. مهم‌ترین این سوالات عبارت‌اند از:

1. به چه میزان دیتاسنتر قابل‌توسعه است؟

یکی از مهم‌ترین سؤالاتی که باید به‌عنوان مشتری از شرکت ارائه‌دهنده کولوکیشن بپرسید این است که به چه میزان دیتاسنتر مدنظر قابل‌توسعه است؟ این سوال بسیار مهم بوده و برای مدیر یک شرکت یا وب سایت بیشترین اهمیت را دارد.

منظور از قابل‌توسعه بودن دیتاسنتر این است که این فضا چقدر قابل پیشرفت خواهد بود. به طور مثال در شرایطی که نیاز است آیا می‌توان از سیستم‌های خنک‌کننده یا تجهیزات شبکه قوی‌تری استفاده کرد یا خیر؟ همچنین وجود قوی‌ترین سیستم‌های برق اضطراری یا همان UPS نیز می‌تواند در این موضوع موثر باشد.

2. ایمنی دیتاسنتر چقدر است؟

سوال دیگر این است که ایمنی دیتاسنتر به چه شکل است؟ امنیت از مهم‌ترین معیارها برای خرید سرویس‌های اینترنتی است. فرقی نمی‌کند که هاست تهیه می‌کنید یا سرور؛ درهرصورت باید امنیت دیتاسنتر به طور کامل تأمین شده باشد. در بسیاری از شرایط ممکن است که دیتاسنتر در معرض خطرات گوناگونی باشد.

به طور مثال احتراق، قطعی برق، دزدی و… از مهم‌ترین آن‌ها هستند. باید با بررسی معیارهایی همانند معیارهای زیر امنیت دیتاسنتر را بررسی کنید. می‌توانید با بررسی این موارد به امنیت دیتاسنتر پی ببرید.

3. ساختار و مکان دیتاسنتر چگونه است؟

سوالی که می‌توانید دررابطه‌با امنیت دیتاسنتر بپرسید این است که ساختار و مکان دیتاسنتر به چه شکلی است؟ برای این کار می‌توانید موقعیت جغرافیایی دیتاسنتر را بررسی کنید. موقعیت دیتاسنتر باید در یک مکان کم تردد بوده و هیچ‌گونه پنجره‌ای به سمت بیرون نداشته باشد.

همچنین باید ساختمانی که در آن قرار گرفته نیز به بهترین شکل ایمن شده باشد. به طور مثال باید از دیوارهای بلند، سیستم حصارکشی الکتریکی، دوربین‌های مداربسته حرفه‌ای و… برای این کار استفاده شود. بهره‌گیری از بهترین درب‌های ضدسرقت نیز می‌تواند در امنیت موثر باشد.

4. از چه سیستم‌های امنیت فیزیک استفاده می‌کنید؟

پاسخ این سوال باید اهمیت بالایی برای شما داشته باشد. شرکت‌هایی که به دنبال خدمات کولوکیشن هستند باید ببینید که از چه سیستم‌ها و ابزارهایی برای محافظت از دیتاسنتر استفاده می‌شود. همان‌طور که بارها اشاره کردیم امکان دارد که مشکلات گوناگونی برای دیتاسنتر رخ دهد؛ از آتش‌سوزی گرفته تا قطعی برق، نفوذ افراد متفرقه، خرابی ژنراتور، وجود دمای زیاد یا رطوبت بالا، تشخیص نشت، خرابی UPS و… می‌توانند در این مکان رخ دهند. سیستم‌هایی مانند سیستم ضد احتراق، سیستم‌های خنک‌کننده اضطراری، ژنراتورهای جایگزین و… می‌توانند در رفع این مشکلات موثر باشند.

5. از چه گواهینامه‌ها و ممیزی‌ها برای دیتاسنتر استفاده می‌کنید؟

مراکز داده یا همان دیتاسنترها باید از گواهینامه‌های معتبر استفاده کنند. شما می‌خواهید که سرور خود را در این دیتاسنترها قرار دهید. سرور شما نیز ممکن است از اطلاعات بسیار مهمی برخوردار باشد. به همین دلیل باید مطمئن باشید که شرکت ارائه‌دهنده از گواهینامه‌ها و استانداردهای معتبر بهره می‌برد.

از مهم‌ترین ممیزی‌هایی که برای مراکز داده وجود دارد می‌توان به SSAE، PCI و HIPAA اشاره کرد. بهتر است با یک تحقیق ساده با این گواهی‌ها آشنایی کامل پیدا کنید تا در صورت نیاز شرایط آن را بررسی نمایید.

6. اتصالات دیتاسنتر به چه شکلی است؟

اتصالات بخش مهمی از دیتاسنترها را تشکیل می‌دهند. اتصالات برق، اتصالات شبکه، کابل‌های داده و… از مهم‌ترین این موارد هستند. باید برای تهیه بهترین سرویس کولوکیشن از سرویس‌هایی استفاده کنید که علاوه بر استفاده از قوی‌ترین اتصالات، انعطاف‌پذیری عالی را نیز برای آن ارائه دهند.

منظور از انعطاف‌پذیری این است که در صورت نیاز شرکت ارائه‌دهنده بتواند اتصالات را تقویت کرده و سرعت انتقال بیشتری به شما ارائه دهد. بهره‌گیری از اتصالات باکیفیت می‌تواند امکان قطعی شبکه یا برق را به‌شدت کاهش دهد.

7. میزان پشتیبانی از دیتاسنتر به چه شکل است؟

سوال بسیار مهم که هر شرکت و کسب‌وکاری باید قبل از تهیه سرویس کولوکیشن از ارائه‌دهنده بپرسد این است که چه میزان پشتیبانی از داده‌ها صورت می‌گیرد. باید گفت که پشتیبانی اصلی بسیار مهم در خدمات و سرویس‌های اینترنتی است.

درصورتی‌که شرکتی خدمات مناسبی در این زمینه ارائه ندهد، نباید از آن سرویس تهیه کنید؛ زیرا امکان دارد که در زمان وجود مشکل پاسخگویی ضعیفی به شما ارائه دهند. به همین دلیل شرکت‌هایی که از پشتیبانی 24 ساعته و متخصصان حرفه‌ای پشتیبان استفاده می‌کنند را انتخاب کنید.

8.    آیا علاوه بر کولوکیشن، سرورهای مدیریت شده نیز ارائه می‌شوند؟

باید گفت که سرورهای مدیریت شده از محبوب‌ترین نوع سرورهای اختصاصی هستند. در واقع این سرورها به شکلی هستند که تمامی امور مدیریتی آن‌ها بر عهده دیتاسنتر است. شما می‌توانید سروری تهیه کرده و آن را برای کولوکیشن به دیتاسنترها ارائه دهید.

برخی از دیتاسنترها خدماتی علاوه بر کولوکیشن ارائه می‌دهند. این شرکت‌ها می‌توانند سرورهای شما را نیز مدیریت کرده و خدمات کامل پشتیبانی آن‌ها را بر عهده بگیرند. درصورتی‌که در زمینه سرور و مدیریت آن تخصص ندارید، بهتر است از سرورهای مدیریت شده استفاده کنید.

مزایای استفاده از کولوکیشن

استفاده از خدمات کولوکیشن مزایایی عالی برای شما ارائه می‌دهد. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که این خدمات مزیتی خاص نداشته و بهتر است خودشان مکانی برای راه‌اندازی سرور اجرا کنند؛ اما باید گفت که این‌گونه نبوده و تعداد زیادی از مزایا برای این سرویس وجود دارد. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابل‌استفاده برای محیط‌های محاسبات ابری High Density
  • بهره‌گیری از خدمات پشتیبانی فنی در طول شبانه‌روز حتی به‌صورت ریموت
  • مقیاس‌پذیری فوق‌العاده عالی برای توسعه کسب‌وکارهای مختلف
  • استفاده از خدمات عیب یابی، ایزوله‌سازی و تشخیص فنی قابل‌کنترل

برخی از چالش‌ها و معایب کولوکیشن

باید گفت که استفاده از سرویس کولوکیشن علاوه بر مزایای عالی که با هم بررسی کردیم، عیب‌هایی نیز دارد. باید قبل از خرید این سرویس و استفاده از آن چالش‌ها و معایب را مطالعه کنید تا در صورت نیاز مواردی را تغییر دهید. از مهم‌ترین چالش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فاصله زمانی و مکانی دیتاسنتر با دفتر شرکت و کسب‌وکار
  • عدم وجود آپ تایم 100 درصدی در بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده
  • به‌وجودآمدن مشکلاتی مانند قطعی برق یا شبکه

برخی از چالش‌ها و معایب کولوکیشن

رک، قفس یا سوئیت اختصاصی برای کولوکیشن

مطالعه مقاله رک چیست؟ میتواند رفرنس خوبی در این ضمینه باشد.

یکی از مهم‌ترین مفاهیمی که باید برای خرید سرویس کولوکیشن با آن آشنایی داشته باشید، رک، قفس و سوئیت‌های اختصاصی هستند. تمامی این موارد روش‌هایی برای جاگذاری و قراردادن سرور در دیتاسنتر هستند. رک در واقع همان کابینی است که به‌صورت چندین طبقه‌ای بوده و در هر کدام از طبقات آن یک سرور قرار می‌گیرد.

قفس یا همان Cage در کنار Rack نصب شده و در آن لایه‌های امنیتی بیشتر نصب می‌شوند. آخرین گزینه نیز سوئیت‌های اختصاصی یا همان Private Suit هستند. این سوئیت‌ها فضایی بزرگ برای یک سرور بوده و برای شرکت‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ مناسب هستند.

 

server cololocation

سخن پایانی

یکی از خدمات کاربردی که در شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های میزبانی وجود دارد، خدمات کولوکیشن هستند. Colocation در واقع سرویسی است که در آن شرکت‌ها می‌توانند برای سرورهای خود محل سکونتی را اجاره کنند. کولوکیشن می‌تواند در دیتاسنترهای بزرگ و کوچک باشد.

همچنین می‌توانید آن را در شرایط مختلفی مانند رک، قفسه یا سوئیت اختصاصی قرار دهید. نکات مهمی وجود دارند که باید قبل از تهیه این سرویس بررسی کنید. در این مقاله تمامی سعی خود را کردیم که این نکات را به شما آموزش دهیم.

اشتراک گذاری

خدمات Colocation چیست؟

در پاسخ به این سوال که خدمات کولوکیشن چیست باید گفت که Colocation شامل مواردی مانند مکانی برای قرارگیری سرور، شبکه اینترنت پرسرعت، برق قدرتمند، سیستم‌های خنک‌کننده، پشتیبانی 24 ساعته و… می‌شوند.

چه مزایایی در خدمات Colocation وجود دارد؟

از مهم‌ترین مزایایی که در خدمات کولوکیشن وجود دارد می‌توان به افزایش کیفیت مدیریت سرور و عملکرد آن در شرایط سخت اشاره کرد.

چه تفاوتی میان Data Center و  Colocation وجود دارد؟

باید گفت که دیتاسنتر و کولوکیشن تفاوتی با یکدیگر ندارند. در واقع دیتاسنتر یک فضای بسیار بزرگی است که در آن سرورهای گوناگونی قرار گرفته‌اند. کولوکیشن نیز در دیتاسنتر ارائه می‌شود.

منابع:

Famaserver.com

مقالات مرتبط این مطلب پیشنهاد می شود

خدمات فاما سرور

  • سرور مجازی

    سرور مجازی

    سرور مجازی یکی از سرویس های پر استفاده و مقرون بصرفه برای کسب و کارهای کوچک و خدمات سایر در ضمینه IT و شبکه میباشد که توان پشتیبانی از 128 هسته و 512 گیگ رم را دارد.

  • سرور اختصاصی

    سرور اختصاصی

    سرور های اختصاصی فاماسرور از دو گروه نسل جدید و پردازش سنگین استفاده میشود که میتوانید تا 155 گیگاهرتز پردازش و تا 1.5 ترابایت رم را در اختیار داشته باشید.

  • بیگ بلوباتن

    بیگ بلوباتن

    سرور بیگ بلوباتن اختصاصی و مجازی یکی از خدمات , برای استفاده از کلاس های آموزشی , جلسات و ... بصورت دوطرفه و با کیفیت تضمین شده میباشد.

  • هاست لینوکس

    هاست لینوکس

    در هاست لینوکس با منابع گوناگون امکان میزبانی از سایت های بزرگ و پر بازدید نیز وجود دارد و میتوان از مزایا و خدمات آن استفاده کرد.

  • هاست دانلود

    هاست دانلود

    هاست های دانلود فاماسرور میزبانی شده در دیتاسنتر های لول 1 ایران میباشد که با سخت افزار ها و استوریج های نسل جدید میزبانی و پشتیبانی میشوند.

  • ثبت دامنه

    ثبت دامنه

    ثبت دامنه های بین المللی , دامنه ir و دامنه های با پسوند های مختلف در فاماسرور پشتیبانی میشوند.